fbpx
Uncategorized

10 aranyszabály, hogy a fotókon is ragyoghass

Fedezd fel azokat a profi trükköket, amelyekkel bárki, kamera előtt állva is, magabiztosan tündökölhet. Legyen szó egy spontán selfie-ről vagy egy hivatalos fotózásról, ezek a titkok garantálják, hogy minden egyes kattintás valódi csoda legyen. Készen állsz, hogy felold a fotogén éned rejtélyét?

Fotózások világában gyakran elénk tárul a varázslat és a kihívások egyensúlya. Egyesek, amint a kamera objektívje felé fordulnak, olyan természetességgel és magabiztossággal tündökölnek, mintha életük része lenne a reflektorfény. Nekem, mint fotósnak, gyakran csupán az a feladatom, hogy az ideális fénybe helyezzem őket, majd a gomb lenyomásával megörökítsem ezt a pillanatot. Mások számára viszont ez az egész szituáció idegen és nyomasztó lehet, nem ritkán lámpalázzal kísérve – ami teljesen érthető.

Nem szükséges modellnek lenned ahhoz, hogy a képeken jól nézz ki. Csupán néhány apró trükk alkalmazásával máris fényesebben ragyoghatsz a fotókon! 

1. Vállak Vissza, Büszkén!

Gyakori probléma a rossz testtartás, ami nem előnyös a képeken. A megoldás egyszerű: vállak vissza, has be, és büszkén előre!

2. Az Arcod Legyen a Főszereplő!

Kísérletezz a „teknős” vagy „gúnár” pózzal: nyújtsd előre az arcodat, mintha egy láthatatlan fal felé hajolnál, miközben az álladat finoman lefelé irányítod. Ez varázslatosan eltünteti a tokát, legalábbis a képeken!

3. A Karok Szabadsága

Ne szorítsd a karjaidat a testedhez! Hagyj egy kis teret közöttük és a törzsed között, így karjaid karcsúbbnak tűnnek.

4. Változatos Pozíciók

Ne állj szemben a kamerával! Fordítsd egyik válladat kissé előre, ezáltal természetesebb és karcsúsító hatást érhetsz el.

5. Lazíts és Görbülj!

A testtartásod ne legyen merev. Egy enyhe hajlás, különösen ülve, csodákat tehet a megjelenéseddel.

6. A Szemek Varázsa

A szem a lélek tükre, így fontos, hogy természetesnek tűnjenek. Kerüld a túl sok szemfehérjét, a tekintet legyen magával ragadó!

7. Lazított Ajkak

Figyelj oda arra, hogy ne szorítsd az ajkaidat. Egy kis lazítás csodákat tehet a kifejezéseddel.

8. A Hunyorítás Művészete

Egy finom hunyorítás, különösen mosolygás közben, melegséget és természetességet kölcsönöz a képednek.

9. Mutasd a Legjobb Oldalad!

Nem titok, hogy mindenkinek van egy „jobbik” oldala. Fordítsd ezt felé a kamerát, és tündökölj!

10. Vedd Lazán!

A fotózás ne legyen stresszforrás. Tekintsd játéknak, ahol nincs veszítenivalód, csak nyernivalód.

+1 Játék a Hajaddal A hajaddal való játék szinte bármit megtehet a megjelenéseddel, legyen az egy oldalra tűrés, egy laza konty vagy egy vállra dobás.

Most pedig vedd kezedbe a tükröt, és próbáld ki ezeket a trükköket. Biztos vagyok benne, hogy a különbséget te is észre fogod venni. Ha pedig kedvet kaptál egy professzionális fotózáshoz, válaszd ki a számodra legmegfelelőbb csomagot, és készítsünk rólad lenyűgöző képeket! Ne felejtsd el megosztani a tapasztalataidat a Facebook-oldaladon, és ha van olyan ismerősöd, aki szintén érdeklődhet, küldd el neki ezt a posztot. És ha további tippekre vagy kíváncsi, kövesd figyelemmel a blogomat!