fbpx
Családi fotózások

Családi fotózás felkészülten.

Családi és gyerekfotózás Székesfehérvár

Hogyan készüljünk a családi fotózásra? Milyen ruhát vegyünk fel? Mit vigyünk magunkkal? Talán ezeket a kérdéseket hallom a legtöbbször. Vannak családok, akik évente többször járnak fotózni, és teljesen rutinosan érkeznek hozzám, de vannak, akik még sosem voltak, és fogalmuk sincs, hogyan készüljenek ők maguk, illetve hogyan készítsék fel rá gyermeküket.  Most segítek nektek és elmesélem tövéről hegyire, hogy hogyan tudtok felkészülni és legyen igazi élmény a családi fotózás😀

Találjuk meg a megfelelő időpontot

Az első és legfontosabb dolog, hogy olyan időpontot válasszunk, ami elsősorban a gyerekekhez igazodik. Ti ismeritek őket a legjobban, tudjátok, hogy reggel vagy inkább délután lenne jó a számukra a családi fotózás, mindenképp igazodjatok hozzájuk! Nagyon sok múlik a jó időpont megválasztásában. 

Családi és gyerekfotózás Székesfehérvár

Beszéljetek róla!

A legjobb, ha már otthon elkezdődik a ráhangolódás, hiszen sokszor olyan kevés az az idő, ami a fotózással telik, ezért jobb időben felkészülni, ráadásul sokszor nemcsak a gyerekeket, de adott esetben egy-két apukát is szoktatni kell a gondolathoz. Ha nem csecsemőkorú a gyerkőcötök, mondjátok el neki, hogy fotózásra fogtok menni, nagyon izgalmas lesz, de egyben szórakoztató is, szép ruhát vehet fel, ajándékot is kaphat, és hogy végig együtt lesztek az új, nagy kaland során. Ha már idősebb, akkor mindenképp beszéljétek meg, hogy ez nem olyan lesz, mint a suliban vagy az oviban a fényképezések, hanem sokkal kötetlenebb, szórakoztatóbb lesz.  

Legyen összhang a ruhában is

Próbáljatok meg úgy ruhát választani, hogy ne legyetek túl tarkabarkák, maximum 3, kicsit semlegesebb, lágy színben gondolkodjatok. Ha fel akarjátok dobni a megjelenéseteket, akkor érdemes egy erősebb színt kiválasztani, és abból különböző kiegészítőket – pl. nyaklánc, sál, kalap vagy zokni – használni.  Figyeljetek a kényelemre is, olyan ruhát vegyetek fel, ami nem igényel különösebb odafigyelést és folytonos igazítást, és kényelmes legyen akkor is, ha épp a szőnyegre kell leülni egy jó fotó kedvéért.

Családi és gyerekfotózás Székesfehérvár

Ne maradjon otthon a kedvenc játék!

Hozzátok el magatokkal a gyermek kedvenc játékát is, vagy bármit, ami megnyugtatja, akár a cumiját is. Ha kopottabb is a játék, vagy nem szeretnétek cumis képet, higgyétek el, lesz rá lehetőség, hogy azok nélkül készüljenek képek, de előfordulhat, hogy ebben a számára idegen helyzetben megnyugtatja, hogy vele lehet egy megszokott holmi. Nagyobbaknál pedig, ha akad olyan tárgy, kiegészítő vagy könyv, ami közel áll a személyiségéhez (főleg tiniknél, ahol már elég erős az önkifejezés), nyugodtan hozzátok el, készüljenek az ő kedvére is képek.

Hogy ne legyen utolsó csepp a pohárban

Egy óra sokszor hosszú idő, nemcsak a gyermekeknek, de a szüleiknek is, főleg, ha közben végig kergetőzés van. Ezért időnként jó megállni 1-2 percre, és inni egy pár kortyot. Úgyhogy ne hagyjátok otthon a pici ivókáját sem! Nagyobb gyerekeknél megoldjuk, de pl. az én kislányom hároméves koráig csak a saját ivókájából ivott. 

Most már tudjátok, hogyan készüljetek fel a fotózásokra! Ha pedig kedvet kaptatok, válasszatok csomagjaim közül, és jelentkezzetek be hozzám!

Ez is érdekes lehet...